Olej z pestek granatu 100ml Olvita. Najniższe ceny, najlepsze promocje w sklepach, opinie.

chwilowy brak towaru

  • Producent: Olvita
  • Kategoria: Oleje, oliwy i octy

Olej pozyskiwany jest w wyniku tłoczenia na zimno pestek granatu. W kuchni użytkowany jest jako dodatek do przeróżnych potraw lub do bezpośredniego spożycia. Spożywamy go jedynie na zimno.

W kosmetyce natomiast olej z pestek granatu stosuje się do pielęgnacji skóry dojrzałej i z przebarwieniami. Olej ten nawilża, odżywia skórę i ją koi, a także broni ją przed krzywdzącymi promieniami słonecznymi oraz hamuje procesy starzenia.

elementy: 100% olej z pestek granatu tłoczony na zimno nieoczyszczony.

Sposób zastosowania i użycie:

W kuchni: do sałatek, potraw lub bezpośredniego spożycia. Należy spożywać 2 łyżeczki dziennie.

W kosmetyce: stosować bezpośrednio na skórę.

Po otwarciu olej należy przechowywać w lodówce.

Informacja o alergenach: produkt może zawierać gluten, sezam, soję, orzechy: ziemne, włoskie, makadamia, migdały.

Podobne oferty

Popularne produkty Oleje, oliwy i octy